top of page
BOR ve TURİZM in BAŞKENTİ EFELER Diyarı EMET e
Gidip ; Peynirli Emet Pidesi Emet Kebap ı Emet e Bağlı Köprücek Köyünde Şahin ustanın Yerinden saç kavurma yemeden gitmeyiniz...Zamanınız yoksa EMET TARHANASI Emet dili ile ( aktaaana ) almadan gitmeyiniz KINIK TARHANA 
Pişman olursunuz...!!!
EMET LİLERİN BULUŞMA NOKTASI

EMET erkeği; Gerekirse aç gezer ama ŞIK gezer. Uyanıktır askerde en ARAZİ işleri kapar. Dere mahallesinde BERDUŞ, Cumhuriyet Mahallesinde'de CANKUŞ'tur. Assacığa gitti mi, Hisarcık demez.YAVŞAKLIĞI sevmez . Gurbete Gittimi bir an önce dönmek ister.Zarif adamdır, Sinemaya tek gitmez gitsede tek çıkmaz. Benjamin Button gibidir yaşlandıkça gençleşir.Salonlarda ARİSTOKRAT mahallede KABADAYIDIR.Asildir CIVIK'lık yapmaz.ADAMdır arkadaşını dostunu satmaz.Assalık'da VATANSEVER,Goca gıranda EFE'dir.Sokakta GARİP-GUREBA bırakmaz,ANABABASINI kimseye MUHTAÇ etmez içtigi RAKIDAN, yediği göveçten,kebabdan,DAĞSUYUNDAN,tuttugu TAKIMDAN, sevdigi KADINDAN ASLA vazgeçmez... DİNDAR'dır beş vakit olmasada caminin yolunu bilir,hacca gider...Geliyorum dedi mi GELİR Gidiyorum dedi mi GİDER..AMK dediğinde KOYAR.. nereye giderse gitsin EMET'i över ve elbet birgün yine EMET'edöner...

EMET kızı ; ASİL GÜZEL ve KADIN gibi KADIN 

GAZİEMET​

GAZİEMET​

GAZİEMET​

GAZİEMET​

GAZİEMET​

Coğrafi Durum ve Doğal Yapı  ;

Ülkemizin İçbatı Anadolu bölgesinde yer alan Emet İlçesinin yüzölçümü 1046 km2' dir. Doğusunda Çavdarhisar, batısında Simav, güneyinde Hisarcık ve kuzeyinde Tavşanlı İlçeleri yer almaktadır. Rakımı 888 metredir. İlçenin belli başlı yükseltileri Emet-Simav doğal sınırını meydana getiren 2072 metre yüksekliğinde Eğrigöz dağı, 1850 metre yüksekliğindeki Gölcük dağı ve 1800 metre yüksekliğindeki Düşecek dağıdır. İlçe sınırları içerisindeki Örencik Ovası, İlimizin de önemli ovalarındandır. Şaphane dağından çıkan Emet Çayı ilçenin en büyük akarsuyudur. İlçenin iklim yapısı çeşitlilik gösterir. Ege, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi iklim tipleri arasında bir geçiş iklimine sahiptir.

Tarihçe ;

Emet'in ilk yerleşim tarihi Kalkolitik (M.Ö 5000) dönem sonrası Tunç çağından bu yana sürmektedir.Bu yörede Bithinya dışında tüm Anadolu'da rastlanan tipik Troya pişmiş toprak kap örnekleri tespit edilmiştir.Eğrigöz'de bulunan Roma dönemi kalesi Bizans döneminde de kullanılmış olup sarp bir yerdedir. Emet'in antik dönemlerde isminin TİBERİOPOLİS (Tiberius'un şehri) olduğu yazılı kaynaklarda ve sikkelerde belirtilmektedir.

Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemini korumuş bir ilçemizdir. Osmanlı döneminde voyvodalık olan Emet, bir ara Simav'a bağlanmıştır. Emet 1921 yılında Yunan işgaline uğramış a cı ve zulüm dolu günlerden sonra 27 Nisan 1922'de Emet'te saldırıya uğrayan Yunanlılar intikam için geri gelmişler ve Cevizdere'de tekrar bozguna uğramışlardır.Bu olaydan bir hafta sonra Yunan birlikleri yeniden gelmişler ve Emet'i yakıp yıkmışlardır. Emet 3 Eylül 1922 de özgürlüğüne kavuşmuştur

İdari Yapı ve Nüfus ;

2000 yılı Genel Nüfus Sayımı resmi olmayan geçici sonuçlara göre, İlçe nüfusu 45.059 dur. Nüfusun, 19.350 'si ilçe merkezinde, 25.079 'u ise belde ve köylerde yaşamaktadır. İlçe merkezinde 7 mahalle olup, ayrıca 33 köy, 1 bucak, 6 belde, 21 belde ve köy bağlısı bulunmaktadır.

Kültür,Turizm ve Spor ;

İlçenin en önemli kültür faaliyeti, "3 EYLÜL" kurtuluş ve bağımsızlık günüdür. Bu organizasyon 1940 yılından beri devamlı olarak yapılmaktadır. İlçede yer alan kültürel ve tarihi eserler arasında Kazıklı Voyvodanın bir süre zindanda tutulduğu rivayet edilen Eğrigöz kalesi, miladi 1905 yılında Osmanlılarca yapılan Merkez Ulu Cami sayılabilir. 
İlçede 1 Halk Kütüphanesi, 1 Gülten - Cevdet Dayıoğlu Çocuk Kütüphanesi, 500 kişilik modern bir kapalı spor salonu, futbol sahası ve halı saha Emet halkına hizmet vermektedir.

Altyapı ve Ulaşım ;

Emet ilçesi, İl Merkezine 93 km. mesafededir. Köy yollarının 178 km' si asfalt, 98 km' si stabilize kaplamadır. 33 köyde kapalı şebeke içme suyu, 19 köyde kanalizasyon köyde kanalizasyon şebekesi mevcuttur. 
İlçe Merkezinin alt yapı sorunu bulunmamaktadır.

bottom of page